'Pro League grijpt drastisch in na veranderingen bij Anderlecht'

'Pro League grijpt drastisch in na veranderingen bij Anderlecht'
Dinsdag 02 juni 2020 - 10:30   I   door Redactie

Bij RSC Anderlecht vond vorige week nog maar eens een paleisrevolutie plaats. Marc Coucke houdt het voor bekeken als voorzitter van de club en Wouter Vandenhaute gaat hem vervangen. Volgens sommigen zet RSCA de licentiecommissie zo wel volledig voor schut.

Toen er moest beslist worden over de licentie voor Anderlecht, waren bij de licentiecommissie twijfels over de rol van Wouter Vandenhaute. Hij was eigenaar van het makelaarskantoor Let's Play en tegelijkertijd actief bij Anderlecht.

Omdat Vandenhaute slechts als sportief raadgever bij RSCA actief was, zag de licentiecommissie er echter geen problemen in. Nu Vandenhaute voorzitter wordt bij Anderlecht, liggen de kaarten anders.

Strenger

Vandenhaute trekt zich daarom terug bij Let's Play en de licentiecommissie kan hem wellicht niets maken. Maar de Pro League grijpt wel drastisch in.

In de toekomst zal de licentiecommissie strenger zijn. Zo zal bij het beslissen over een licentie meteen duidelijk moeten zijn wie er in het daaropvolgende seizoen eigenaar zal zijn van de club.

Poll: Vind jij dit goed van de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024