'Deze Belgische clubs zijn al verzekerd van plek in BeNeLiga'

'Deze Belgische clubs zijn al verzekerd van plek in BeNeLiga'
Zaterdag 13 juni 2020 - 21:00   I   door Redactie

Een BeNeLiga, een competitie met Belgische en Nederlandse clubs komt steeds dichterbij. De NOS kreeg een promotiebrochure in handen.

Er zou een reeks worden gemaakt met acht Belgische en tien Nederlandse clubs. Men hoopt op die manier de kloof met de vijf grote Europese competities te dichten. De G5 van ons land zat al samen met de belangrijkste Nederlandse clubs om erover te praten.

De G5 bij ons bestaat uit Club Brugge, AA Gent, Anderlecht, Standard en KRC Genk. Die clubs zijn al verzekerd van een plek in de BeNeliga. Wellicht zal ook Antwerp tot die competitie meteen toetreden. Over de overige twee plaatsen is nog onzekerheid. Kanshebbers zijn onder meer Charleroi en KV Mechelen.

Pak tv-geld

Een gezamenlijke competitie kan 250 tot 400 miljoen euro tv-geld opleveren. Er zouden dan ook zeven Europese tickets mogen verdeeld worden onder de deelnemers. Dat alles maakt dat onze clubs weer zouden kunnen concurreren met de grote Europese teams. Tegen eind augustus moet een studie afgerond zijn en kunnen de echte onderhandelingen opstarten.

Poll: Ben jij voorstander van zo'n BeNeLiga?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Standard  I  KV Mechelen  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024