Officieel: AA Gent is sterspeler David definitief kwijt voor 32(!) miljoen

Officieel: AA Gent is sterspeler David definitief kwijt voor 32(!) miljoen
Dinsdag 11 augustus 2020 - 20:20   I   door Redactie

Sportief gezien geen fijne dag voor de Buffalo's. Goudhaantje en smaakmaker Jonathan David trekt de deur van de Ghelamco Arena achter zich dicht en gaat aan de slag bij het Franse Lille OSC.

Er hangt uiteraard wel een pittig prijskaartje vast aan de Canadees. AA Gent vangt volgens L'Equipe al zeker 27,5 miljoen euro, maar dat kan met bonussen nog een flink stuk oplopen. David is vandaag in Lille om zijn fysieke-en medische testen af te leggen en zal nadien een meerjarig contract tekenen.

De onderhandelingen afgelopen weken waren pittig. Eerst legde de Franse club een bod van 20 miljoen euro neer, maar dat was onvoldoende. Gent ging deze week opnieuw om de tafel zitten met de bestuurders van Lille en nu kwam er wel een akkoord uit de bus.

UPDATE 11 augustus 14:45

Lille zal David op de zeer korte termijn voorstellen. De Canadees is in de Franse stad en er wordt momenteel gewerkt aan de video om hem voor te stellen. De fysieke-en medische testen lijken dus al achter de rug.

UPDATE 11 augustus 20:00

Het is inmiddels officieel. Jonathan David is niet langer een Buffalo. Het Canadese goudhaantje gaat in Noord-Frankrijk aan de slag bij Lille OSC voor een recordbedrag van 32 miljoen euro, dat kan zelfs met bonussen nog oplopen. Hij is daarmee de duurste uitgaande transfer ooit uit de Jupiler Pro League.

Poll: Is AA Gent voor u nu nog een titelkandidaat?

TAGS  I  AA Gent  I  Lille OSC

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023