Gert Verheyen verrast: "Martinez moet hém oproepen voor de Rode Duivels"

Gert Verheyen verrast:
Zaterdag 05 september 2020 - 15:30   I   door Redactie

De meningen waren verdeeld toen Roberto Martinez zijn selectie voor de Nations League-duels tegen Denemarken en IJsland bekendmaakte. Vooral bij de selectie van onder meer Landry Dimata en Elias Cobbaut stelden waarnemers en fans zich vragen.

Gert Verheyen kadert de keuzes van Martinez. Het wordt toch tijd om jong geweld in te passen? Als je alles afweegt aan waar de lat nu ligt, kan je niemand meer oproepen. Het zijn allemaal toppers. Maar of je nu wil of niet, dat zal de opvolging zijn", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Wie is de spits die het straks moet doen, na Lukaku? Tenzij er iemand uit de jeugd komt die we nog niet kennen, rekenen we eerst op Origi. En dan toch op Dimata? Of Batshuayi moet zijn clubcarrière op het spoor krijgen."

Centraal achterin

Achterin ziet Verheyen ook enkele jonkies op de deur kloppen. “Daar kijk je naar Sebas­tiaan Bornauw, Zinho Vanheusden. Wout Faes eventueel, beste man bij Reims vorig weekend tegen Lille."

"Martinez kijkt naar het potentieel van die spelers over enkele jaren. Hij selecteert niet op vorm. Anders moet je inderdaad Dorian Dessoleil van Charleroi oproepen", verrast Verheyen. "Maar dat lost over twee jaar niets op. Ik vind die aanpak wel te verdedigen."

Poll: Welke verdediger moet Martinez volgens jou oproepen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024