Openda schlemiel in pijnlijke nederlaag jonge Rode Duivels, EK in gevaar

Dinsdag 13 oktober 2020 - 18:06   I   door Redactie

De jonge Rode Duivels hebben dinsdag een blauwtje gelopen. In en tegen Moldavië verloor onze nationale beloftenploeg met het kleinste verschil. In de slotfase miste Loïs Openda nog een strafschop.

Op slag van rust keek België tegen een achterstand aan. Fortuna werkte een hoekschop tegen de netten en bezorgde Moldavië - dat in deze campagne nog maar één keer had gewonnen - een gevleide voorsprong.

Tijdens de rust greep trainer Jacky Mathijssen drastisch in. Colassin, Vanheusden én Saelemaekers moesten plaats maken voor Faes, Bataille en Boussaid. De jonge Duivels bonkten een hele tweede helft lang op de Moldavische muur, maar konden niet scoren.

Openda mist strafschop

Zelfs toen ons land in de absolute slotfase van de partij een strafschop kreeg, lukte het niet. Openda miste en zo bleef het 1-0. De EK-kansen van de Belgen krijgen een ferme knauw. Duitsland kan immers over de Duivels naar de eerste plaats springen.

Poll: Denk jij dat de nationale beloften het EK zullen halen?