Clement trekt grote ogen na Club Brugge-Lazio: “Dat gebeurt nooit”

Clement trekt grote ogen na Club Brugge-Lazio: “Dat gebeurt nooit”
Donderdag 29 oktober 2020 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge speelde woensdagavond 1-1 gelijk tegen Lazio. Een verdiend punt voor de Belgische landskampioen, al zat er misschien nog wel meer in. Dat beseft ook Club-coach Philippe Clement.

"Ik heb het ook tegen mijn jongens gezegd in de kleedkamer: het is een dubbel gevoel, maar geen fifty-fifty. Het is negentig procent trots en tien procent teleurstelling", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Cleemnt. "Die teleurstelling is er omdat we in de dat één aspect beter moeten worden: efficiëntie. Dat heeft met ervaring, rust en overzicht te maken."

"Charles De Ketelaere is 19 jaar, Emmanuel Dennis is 22 jaar, Krépin Diatta is 21 jaar. Zij hebben die koelbloedigheid nog niet altijd. Aan de overkant stond een team waarvan de jongste speler 24 jaar was. Lazio was een ploeg met meer ervaring. Maar ik ben er van overtuigd dat mijn jongens ook naar dat niveau kunnen."

Kraken en barsten

"In het spel hebben ze zelfs dat niveau getoond want het was kraken en barsten aan de overkant. Lazio heeft zelfs van systeem moeten veranderen om ons te kunnen tegenhouden en dat doen ze in principe nooit. In de tweede helft hebben we echt goeie kansen gecreëerd en goed gevoetbald. Dus het is toch de trots die overheerst", besluit Clement.

Poll: Had Club Brugge deze match moeten winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lazio  I  sport  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024