‘Club Brugge kan verrassend ex-speler terughalen uit Engeland’

‘Club Brugge kan verrassend ex-speler terughalen uit Engeland’
Zaterdag 12 december 2020 - 21:00   I   door Redactie

Feit: Club Brugge gaat zich versterken tijdens de winterstop. Feit: Club zet de laatste jaren in op jonge talenten die het later kan doorverkopen met (grote) winst. Feit: in de Premier League lonkt Thibaud Verlinden naar een terugkeer naar België.

De zoon van Club-icoon Dany Verlinden is ondertussen 21, maar kon mede door twee zware blessures nog niet doorbreken bij de Engelse tweedeklasser Stoke City. En dat begint te steken. “Op mijn leeftijd is het belangrijk om een zekere stabiliteit in te bouwen en dus op het veld te staan”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb wel het gevoel dat ze in me geloven bij Stoke, maar ik wil meer dan alleen tot de selectie behoren.”

En dan kom je al snel uit bij een transfer. “Kunnen ze me hier geen perspectieven geven, dan hopelijk wel ergens anders. Is het via een uitleenbeurt of een definitieve transfer, dat hangt van de plannen van Stoke af. Ik heb nog anderhalf jaar contract dus in dat opzicht wordt het een belangrijke mercato.  Een transfer naar een Belgische club? Waarom niet? ”

Cercle

Uiteraard zou Cercle Brugge, waar vader Dany keeperstrainer is, voor Thibaud Verlinden een optie kunnen zijn, maar er is ook nog buur Club Brugge. De flankaanvaller speelde tot zijn 12 jaar bij blauw-zwart en met zijn talent zou hij liever opteren voor een Belgische topclub dan voor een middenmotor.

Bovendien zou het op familiaal vlak de ideale combinatie zijn. Belangrijk is uiteraard ook dat het profiel van Verlinden - jong, talentvol én Belgisch - perfect in het plaatje van Club Brugge past. Afwachten of het deze winter ook effectief stappen gaat ondernemen.

Poll: Moet Club Brugge deze buitenkans aan zich laten voorbijgaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  Stoke City

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023