Anderlecht onderzoekt échte reden voor falen Bundu: "Véél erger dan die blunder"

Anderlecht onderzoekt échte reden voor falen Bundu:
Maandag 21 december 2020 - 18:30   I   door Redactie

De meest besproken speler bij Anderlecht op dit moment is Mustapha Bundu. De schlemielige pas die het verlies op Charleroi inluidde, was tekenend voor zijn falen over de hele lijn bij Anderlecht.

3 miljoen euro kostte Bundu, maar daar kon hij bij wijze van spreken nog geen eurocent van waarmaken. En dat baart Anderlecht zorgen. Vooral omdat iedereen binnen de club het eens was over zijn meerwaarde toen ze hem weghaalden uit Denemarken. Het Laatste Nieuws weet dat RSCA al te rade ging bij z'n intimi. Om te onderzoeken of Bundu ten onder gaat aan de druk of hij nood heeft aan fysieke en mentale rust?

Analist Gert Verheyen ziet echter een groter probleem dan enkel zijn falen op het veld. "Veel erger dan die blunder was de attitude waarmee hij op het veld verscheen", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad. "Van een invaller verwacht je, zeker bij 0-0, iets extra's. Extra energie, extra gretigheid. Bundu viel in alsof hij al een hele wedstrijd gespeeld had."

Negatief

"Hij maakte het verschil, maar dan in negatieve zin", vervolgde Verheyen. "Plots kon zijn tegenstander vaker en makkelijker oprukken met de bal omdat Bundu minder defensief werk deed dan Mukairu. Val je voor twintig minuten in, dan loop je je kas toch helemaal leeg?

"Invallen is een kunst die niet is weggelegd voor Bundu. Wat hij toonde, lag in het verlengde van wat we al zagen in de wedstrijden waarin hij startte. In het loopwerk kan hij simpelweg niet mee." Misschien dat Anderlecht dáár de reden eens moet gaan zoeken.

Poll: Moet Anderlecht Bundu meer ondersteuning bieden naast het veld?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024