'Leko reageert voor het eerst op monsterbod, Antwerp gelooft zijn ogen niet'

'Leko reageert voor het eerst op monsterbod, Antwerp gelooft zijn ogen niet'
Woensdag 23 december 2020 - 14:00   I   door Redactie

Een hartverscheurende keuze, anders kan je het dilemma van Ivan Leko niet omschrijven. De Kroaat moet kiezen tussen sportief of financieel succes. Maar zo heeft hij ook de toekomst van Antwerp in handen.

Guangzhou R&F, dat is de Chinese club die Ivan Leko wil wegkapen bij Antwerp. Op zijn persconferentie met het oog op de match tegen Charleroi bevestigde Leko het bod aan Het Nieuwsblad. "Die interesse is er inderdaad. Maar ik weet niet hoe dit zal aflopen. Als ik zondag verloren had in Beveren, was ik misschien ontslagen. Nu wonnen we opnieuw en ben ik opnieuw een goeie coach – zo gaat dat."

Het kan goed zijn dat ze bij Antwerp hun ogen niet geloven, want als Leko op het voorstel ingaat, moeten ze op zoek naar een nieuwe trainer. Of niet, als Leko beslist te blijven. Maar dat is een onzekerheid die geen enkele club wil hebben over zijn coach. "Of ik zondag nog op de bank zit? Ik lig nog onder contract, ik ben hier heel graag en ik ben niet actief op zoek naar iets anders. Toen ik hier tekende, was het ook mijn bedoeling om hier vier, vijf jaar te blijven."

Familie

China is financieel de grootste klapper die Leko in zijn carrière zal kunnen maken, het is dus afwegen van de sportieve ambities tegen het familiale aspect. "Ik kan niet voorspellen wat er morgen gebeurt." Ook dat zal Antwerp maar moeilijk kunnen geloven.

Poll: Welk aspect moet Leko laten primeren?

TAGS  I  Antwerp  I  Guangzhou R&F

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024