'KRC Genk gaat Christian Benteke terughalen'

'KRC Genk gaat Christian Benteke terughalen'
Zaterdag 23 januari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het verhaal van Christian Benteke bij Crystal Palace is afgelopen. De gewezen (?) Rode Duivel is op zoek naar een andere club waar hij volgend seizoen een nieuwe start kan maken.

En daarbij heeft Benteke één groot voordeel: hij is gratis over te nemen, in het huidige voetbal nog altijd een zeldzaamheid. Het contract van de boomlange targetspits bij Crystal Palace loopt in juni immers af. En Het Laatste Nieuws weet dat de Londense club niet van plan is hem een nieuwe overeenkomst aan te bieden.

"Benteke kijkt na een moeilijke periode in Londen uit naar een andere werkgever", schrijft de krant. "Bij Crystal Palace wordt niet het voetbal gespeeld dat hem ligt. De sportieve leiding vindt dat hij op de eerste twee jaar na te weinig heeft gerendeerd."

Onuachu

Enter KRC Genk. De Limburgse club beseft goed genoeg dat topschutter Paul Onuachu na dit seizoen onhoudbaar is en kijkt uit naar een vervanger met hetzelfde profiel. En zo kwamen ze bij Benteke uit. Engelse bronnen weten dat Genk al gepolst heeft bij zijn management. Benteke zelf zou niet weigerachtig staan tegenover een terugkeer.

In eerste instantie omdat hij als ex-speler - hij kwam al twee keer uit voor KRC Genk - een nauwe band heeft met de club en ook omdat hij er straks 31 wordt. Hij beseft dat hij in de herfst van zijn carrière aankomt en voor het geld hoeft hij het ook al lang niet meer te doen. Afwachten of beide partijen elkaar vinden.

Poll: Is Benteke een geschikte vervanger voor Onuachu?

TAGS  I  Crystal Palace  I  KRC Genk

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022