'Philippe Clement neemt hartverscheurende beslissing over Hans Vanaken'

'Philippe Clement neemt hartverscheurende beslissing over Hans Vanaken'
Donderdag 28 januari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het is tot dusver al een speciaal seizoen geweest voor Hans Vanaken. De spelmaker van Club Brugge kreeg veel kritiek voor zijn mindere start, terwijl hij ook nog eens enkele weken aan de kant stond na een rode kaart. En zelfs nu hij terug is, is er nog twijfel over Vanaken.

Tijdens de topper tegen KRC Genk van afgelopen zondag werd Vanaken na een uur spelen gewisseld. Een tactische zet van Club-coach Philippe Clement, die Vanaken slachtofferde en Eder Balanta in de strijd gooide.

Club-fans niet onder de indruk

Met Balanta bracht Clement een compleet ander type tussen de lijnen. Een uitstekende zet, want de match kantelde en Club Brugge won. Volgens sommigen moest Vanaken nu dan ook écht vrezen voor zijn basisplaats. Veel fans waren bijvoorbeeld niet onder de indruk van Vanaken.

Clement moest in aanloop naar de derby tegen Cercle Brugge een hartverscheurende keuze maken. De aarzelende Vanaken opnieuw aan de aftrap brengen of de uitstekend ingevallen Balanta belonen met een basisplaats?

Het wordt uiteindelijk dat eerste, zo weet Het Nieuwsblad. Clement hakte de moeilijke knoop door en zal Vanaken opnieuw laten starten. De trainer van blauw-zwart gaat zelfs vasthouden aan dezelfde elf spelers die aan de topper tegen KRC Genk begonnen.

Vermoedelijke opstelling Club Brugge:

Mignolet - Mata, Mechele, Kossounou, Denswil - Vormer, Rits, Vanaken - De Ketelaere, Dost, Lang.

Poll: Vind jij dat Hans Vanaken in de ploeg moet blijven staan bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024