Niemand kan het geloven: Dáárom werd Charleroi-Club Brugge afgelast

Niemand kan het geloven: Dáárom werd Charleroi-Club Brugge afgelast
Zondag 14 februari 2021 - 18:00   I   door Redactie

Het duel tussen Charleroi en Club Brugge werd zondag in de late namiddag afgelast. Op Mambourg slaagden ze er niet in om het veld ijsvrij te krijgen. Scheidsrechter Lothar D’Hondt keurde het veld rond de klok van vier uiteindelijk af. Zijn uitleg zorgt voor veel verbaasde blikken en reacties. 

“We hebben de beslissing genomen op basis van de staat van het veld”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van D’Hondt. “Quasi het hele strafschopgebied is hard en bevroren, met ook ijsplekken. Ook in de zone voor de hoofdtribune is een volledige strook bevroren en keihard: zo kunnen we de veiligheid van de spelers niet garanderen.”

“We hebben zolang mogelijk gewacht in de hoop dat de zon zijn werk nog zou doen. Maar dat maakte geen verschil en de zon is nu ook gaan liggen. Ik heb de beslissing genomen zonder Club Brugge te raadplegen, ik heb niet eerst hun mening gevraagd. Beide coaches reageerden begripvol op de beslissing”, besloot D’Hondt.

Fans stellen zich vragen

Voetbalfans hebben begrip voor de beslissing van D’Hondt, maar stellen zich vragen bij de motivatie van Charleroi. Vooral de supporters van Club Brugge zijn van mening dat Charleroi er niet alles aan heeft gedaan om de match te laten doorgaan. Het was al enkele dagen duidelijk welke temperaturen we zouden krijgen. Dat Charleroi niet meer middelen inzette, stuit dan ook op veel onbegrip.

Poll: Heeft scheidsrechter D'Hondt volgens jou de juiste beslissing gemaakt?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024