Miazga dient Kompany na degradatie tot bankzitter meteen van antwoord

Miazga dient Kompany na degradatie tot bankzitter meteen van antwoord
Maandag 22 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Verrassend geen Matt Miazga aan de aftrap bij Anderlecht tegen KV Kortrijk. Een vreemde keuze van Vincent Kompany, al gaf de verdediger hem maandag lik op stuk.

Miazga was op de vorige speeldag tegen Cercle Brugge zeker niet goed, maar verdween naar de bank voor Lucas Lissens, terwijl die duidelijk nog niet klaar was voor het grote werk. Dat Anderlecht met 0-2 de boot inging en de verdediging er niet echt goed uitzag, was extra pijnlijk voor Miazga die ook niet van de bank af kwam.

Maar in een oefenmatch maandagmiddag tegen RWDM bewees Miazga het ongelijk van Kompany. Hij speelde negentig minuten en zorgde met een doelpunt mee voor een vlotte 1-3 winst bij buur RWDM. Afwachten of dat genoeg is voor Kompany om hem volgend weekend op Standard opnieuw te laten starten.

Zekerheid

Ook analist Peter Vandenbempt kon maar niet begrijpen dat de Anderlecht-trainer Miazga niet liet starten. "Miazga is al heel lang een zekerheid geworden achterin. Maar blijkbaar vindt Kompany dat de jonge Lissens beter is. Neen, dat is niet goed gedaan", liet hij noteren bij Sporza.

Poll: Had Kompany tegen KV Kortrijk moeten starten met Miazga

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  RWDM

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024