Alweer nieuwe besmettingen bij Club Brugge: Ook bekermatch tegen Standard in gevaar

Alweer nieuwe besmettingen bij Club Brugge: Ook bekermatch tegen Standard in gevaar
Zaterdag 27 februari 2021 - 07:30   I   door Redactie

Wanneer houdt de coronacrisis op bij Club Brugge? Daarop kan niemand antwoord geven, maar - eerlijk is eerlijk - het ziet er niet goed uit. In plaats van spelers te recupereren, vallen er steeds meer uit.

De match tegen AA Gent zondag heeft Club Brugge al laten uitstellen, wegens ondertussen al negen positieve gevallen in de A-kern. Maar donderdag is er al meteen de bekerclash tegen Standard. Bij blauw-zwart houden ze alleszins hun hart vast. Want begin volgende week staat er een nieuwe testronde op het programma.

In normale omstandigheden zullen Denswil, Mitrovic, Vanaken en mogelijk ook Lang na twee weken quarantaine dan negatief testen. Maar evengoed komen er weer een aantal positieve gevallen bij. De voorbije weken hebben uitgewezen dat dat een zeer plausibel scenario is. 

Pest en cholera

Het is dubbel voor Club Brugge. Als er geen zeven spelers positief testen, kan het geen uitstel vragen voor de bekermatch op Standard. Met enkele sterkhouders nog steeds out en terugkerende spelers die twee weken niet getraind hebben, slinken de kansen op kwalificatie dan toch serieus.

Als er opnieuw meerdere nieuwe spelers positief testen, kunnen de Bruggelingen wél uitstel vragen, maar dan zal die nasleep niet alleen sportieve gevolgen blijven hebben, maar zal ook de kalender serieus in het gedrang komen. Het is kiezen tussen de pest en de cholera. Met dien verstande dat Club eigenlijk helemaal niet te kiezen heeft.

 

Poll: Moet Club als het mogelijk is ook de bekermatch tegen Standard laten uitstellen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  AA Gent  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024