Zware financiële problemen: “Ik twijfel of Anderlecht ooit weer een topclub wordt”

Zware financiële problemen: “Ik twijfel of Anderlecht ooit weer een topclub wordt”
Zondag 28 februari 2021 - 22:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft het al enkele jaren ontzettend moeilijk. Zowel op als naast het terrein zijn er problemen genoeg bij paars-wit. Commentator Frank Raes twijfelt zelfs of RSCA ooit nog de aansluiting met de top kan maken.

“Nog afgezien van de lege tribunes: dit is niet meer de topper van vroeger”, vertelt Raes in een gesprek met De Zondag over de klassieker tussen Standard en Anderlecht.

Vergane glorie

“Ik weet niet of je beide clubs vergane glorie mag noemen, maar veel, zo niet alles, heeft te maken met de zware financiële problemen. Daardoor zijn ze verplicht om in te zetten op de jeugd.”

“Het verhaal van Anderlecht wordt nu uitvergroot, maar je ziet hetzelfde bij Standard met Siquet, Raskin, Balikwisha, … Op zich kan je daar niet tegen zijn, maar het is natuurlijk wel gedwongen”, merkt Raes op.

Machtswissel

“Het grote Standard van Roger Petit leek even terug onder Preud’homme en Bölöni en de generatie Fellaini-Defour-Witsel, maar ook die periode is alweer ver weg. Standard is nu een gewone ploeg.”

“Ik heb bij Standard en Anderlecht lang het gevoel gehad dat ze ooit wel terug zouden keren als topclub, maar ik begin toch te twijfelen. Er lijkt toch een machtswissel aan de gang”, besluit de ervaren commentator.

Poll: Denk jij dat Anderlecht ooit weer een topclub wordt?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024