Verhaeghe hoopvol: "Dat zal de spelers moed geven"

Verhaeghe hoopvol:
Dinsdag 01 november 2016 - 17:52   I  

Morgen heeft Club Brugge nog een laatste kans om Europees te overwinteren. Dan moet FC Porto wel voor de bijl. Voorzitter Bart Verhaeghe weet dat het een lastige klus zal worden, maar is strijdlustig.

"Wij zijn Club: eigen aan ons DNA gaan we er voluit voor gaan", vertelde hij aan Sporza. "Maar we beseffen dat het een heel moeilijke wedstrijd is. Voor Porto is het een sleutelwedstrijd: voor hen is de kwalificatie absoluut een must. Ze hebben een sterk elftal en spelen thuis. Dus het wordt sowieso moeilijk.Maar we gaan onze kans gaan en de heenwedstrijd heeft ons het vertrouwen gegeven om daarin te mogen geloven. We spelen wedstrijd per wedstrijd beter, laten we hopen dat we in Porto wat kunnen verrassen."

Aan de supporters zal het alvast niet liggen. "We zullen gesteund worden door 2.300 supporters. Dat is opmerkelijk, maar dat is Club Brugge, hè. Dat is het Club-effect dat speelt en dat zal de spelers moed geven."

Verhaeghe denkt niet dat Preud'homme zijn ploeg gaat sparen met het oog op de competitie. "Michel kennende wil die elke wedstrijd winnen. Ik denk dat dat ook eigen is aan Club Brugge. Wij willen een goed resultaat neerzetten. Dat is ook goed voor het Belgisch voetbal. We moeten zorgen dat we punten halen. We gaan dus niet kijken naar de volgende competitiewedstrijd. We gaan er voluit voor. Maar als Club hebben we in het begin van het seizoen de doelstelling gezet dat de nationale competitie belangrijker is dan de Champions League."

Europees overwinteren lijkt bijna onmogelijk. "We zijn realistisch: dat zal verschrikkelijk moeilijk zijn. Je moet al heel veel geluk hebben, maar misschien zit het geluk eens aan onze kant. Dat is in deze wedstrijden nog niet veel gebeurd. Maar je moet dat afdwingen door hard te werken en mentaliteit te tonen. En dat beginnen we te doen."

TAGS  I  Bart Verhaeghe  I   Club Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024