Gert Verheyen en ex-ref spreken zich uit over afgekeurde goal Club Brugge

Gert Verheyen en ex-ref spreken zich uit over afgekeurde goal Club Brugge
Vrijdag 05 maart 2021 - 13:30   I   door Redactie

De bekerclash tussen Standard en Club Brugge zindert nog steeds na. Er is veel te doen over het afgekeurde doelpunt van David Okereke, dat tot stand leek te komen na hands van Simon Mignolet. Maar was het wel écht hands?

"Eerlijk: ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat Mignolet hands maakte, maar uit één camerastandpunt bekeken, leek het eerder van wel", reageert ex-ref Tim Pots in Het Laatste Nieuws. "De scheids staat ook goed opgesteld om de fase te oordelen en finaal neemt hij de juiste beslissing - maar hij verkoopt ze slecht."

Pots: "Geen idee waarom Verboomen dat doet"

"Verboomen keurt de goal af. Vervolgens wijst hij naar de middenstip en op het scherm verschijnt ook: 1-1. Waarom hij ze dan opnieuw afkeurt, op basis waarvan... ? Geen idee", gaat Pots verder.

"Verboomen beschikte niet over de tv-beelden, want er was geen videoref. Omdat er geen camera's waren bij Eupen-AA Gent werd er voor geen enkele kwartfinale een VAR ingezet. De Pro League had dat misschien beter bij de rechtenhouder onderhandeld."

"Nu is er een keer geen VAR en het spel zit meteen op de wagen. Nu, ik denk dat ook mét een VAR het resultaat hetzelfde zou zijn geweest. Alleen was het dan veel aanvaardbaarder dan nu. Ik zit al dertig jaar in het vak en zelfs voor mij was het allemaal heel warrig en onduidelijk - hoe moet dat dan niet zijn geweest voor die duizenden voetbalsupporters voor hun tv?", besluit Pots.

Verheyen: "Ik denk dat het hands was"

Ook Gert Verheyen had vlak na de match bij Sporza het gevoel dat het eerder wél hands was van Mignolet. Al kan ook hij niet voor uitsluitsel zorgen. “Op het moment zelf had ik meteen het gevoel dat het hands was van Mignolet."

"Maar er is geen enkel beeld dat mijn gevoel bevestigt. Of toch: er is één beeld - van achter het doel - waarop je lijkt te zien dat de bal tegen de hand van Mignolet gaat. Ik denk dat het hands was”, besluit Verheyen."

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024