Peter Vandenbempt ziet groot probleem voor RSCA en Vincent Kompany

Peter Vandenbempt ziet groot probleem voor RSCA en Vincent Kompany
Zondag 07 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft zich enigszins weten te herpakken. Paars-wit rechtte de rug in de competitie en plaatste zich ook voor de halve finales van de Croky Cup. Toch ziet Peter Vandenbempt nog steeds problemen bij Anderlecht.

Anderlecht won achtereenvolgens van Standard en Cercle Brugge, mét Abdoulay Diaby in steun van Lukas Nmecha. Heeft Kompany dan een oplossing gevonden voor de problemen? Vandenbempt gelooft van niet.

"Neen, na deze twee wedstrijden kan je niet zomaar poneren dat dit de zaligmakende oplossing is", zegt de commentator in De Zondag. "Het draagt wel bij tot iets directer spel en wat meer diepgang."

Nmecha profiteert

"Maar tegen Cercle was toch weer het probleem zichtbaar dat zich stelt tegen ploegen die stevig komen verdedigen: te weinig concreet doelgevaar creëeren", merkt Vandenbempt op. “Mijn indruk is wel dat Nmecha profiteert van de aanwezigheid van een extra spits."

"Diaby verricht ongelofelijk veel werk", benadrukt de commentator nog. "Maar de beste Diaby had in die twee wedstrijden wel al een doelpunt gemaakt.”

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024