Bondscoach Martínez krijgt er serieus van langs: "En dan druk ik mij nog zacht uit"

Bondscoach Martínez krijgt er serieus van langs:
Zaterdag 27 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Woensdagavond speelden de Rode Duivels tegen Wales, zaterdagavond treffen ze Wales en dinsdagavond is Wit-Rusland de tegenstander. Dus wordt elke beslissing van Roberto Martínez onder de loep genomen.

Ook door Eddy Snelders. "Geleidelijk aan moeten we ons zorgen beginnen maken over onze verouderde defensie", stelt de analist in De Witte Duivel. "Zeker als op het EK de wedstrijden mekaar snel opvolgen. Ik begrijp dat de bondscoach nu naar zijn oudjes teruggrijpt, maar tegen Wit-Rusland zou ik toch wat schuiven."

"Ik geloof immers dat het naar het EK toe echt een probleem wordt. Vertonghen (33) is titularis bij Benfica, maar heeft problemen. Alderweireld (32) is geen titularis meer bij Tottenham, dat het niet geweldig doet. Vermaelen (35) voetbalt in Japan. Dat lijkt me toch niet de beste instap naar de Rode Duivels."

Waarna Snelders zich kritisch toont. "Ik begrijp dan ook niet goed dat Ritchie De Laet (32) er niet bij is. Hij is dan wel te oud? In deze brede kern had hij er moeten bij zijn. Hij heeft zijn plaats verdiend. Zijn leeftijd is geen geldig excuus."

Moeilijk te verkopen

En Snelders verwijt Martínez nog wel iets. "In een brede kern mag je oog hebben voor verjonging. Sambi Lokonga is daarom geen slechte keuze. De jongen heeft kwaliteiten. Maar Mats Rits werd op die positie over het hoofd gezien."

"Hij is ongenaakbaar titularis bij zijn club, speelde sterk in Europese wedstrijden. Nee, zijn afwezigheid is moeilijk te verkopen en dan druk ik mij nog zacht uit." Neen, daar kan de analist dus duidelijk niet mee leven.

Poll: Had De Laet er volgens jou moeten bij zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  Benfica  I  Tottenham

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022