Club Brugge-speler geroemd: "Hij wordt een toptrainer, daar ben ik van overtuigd"

Club Brugge-speler geroemd:
Woensdag 31 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Meer dan twee jaar al - sinds oktober 2018 - staan de Rode Duivels onafgebroken op nummer één op de wereldranglijst van de FIFA. En dat kan ook gevolgen hebben voor de ontwikkeling van trainers.

Zo laat Sport/Voetbalmagazine Kris Van Der Haegen, Director Coach Education bij de KBVB en assistent-bondscoach van de Red Flames, aan het woord. "Op high profile trainers - vrij vertaald: toptrainers - op clubniveau is het nog wachten", zegt die.

"Het zit in ons DNA dat we daar veel te bescheiden zijn. Ik denk dat het wachten is tot deze generatie Duivels onze voetbalfilosofie uitdraagt. Iemand met een groot potentieel is Thomas Vermaelen, je ziet dat nu al."

Maar ook dichter bij huis - Vermaelen speelt nu nog in Japan - ziet Van Der Haegen groot potentieel. "Van Simon Mignolet ben ik ook overtuigd. De grote vraag voor hen is: waag ik het ook als trainer?"

Besnik Hasi

En Van Der Haegen geeft in SVM nog een voorbeeld. "Maar ik denk dat er nog zulke profielen zijn. Besnik Hasi reken ik daar ook bij, het grootste stuk van zijn carrière als speler én trainer bracht hij in België door. Hij is een uitzondering in het Midden-Oosten, een trainer die zo lang bij zijn club kan blijven."

Poll: Zie jij in Simon Mignolet een toekomstige toptrainer?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024