Gilles De Bilde noemt toekomstige topper voor Rode Duivels: "Hij heeft álles"

Gilles De Bilde noemt toekomstige topper voor Rode Duivels:
Donderdag 01 april 2021 - 10:30   I   door Redactie

De eerste drie hordes richting het WK van volgend jaar zijn alweer genomen. De Rode Duivels pakten 7 op 9 tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Geen perfect rapport, maar enkele spelers hebben wel indruk weten te maken.

Neem nu Jérémy Doku. De 18-jarige winger etaleerde tegen Wit-Rusland zijn talent. Analist Gilles De Bilde is onder de indruk, maar ziet ook wel nog werkpunten voor de gewezen Anderlecht-speler. "Tegen het nummer 88 op de FIFA-ranking. Maar je hebt gelijk, Doku heeft intrinsiek álles", reageert De Bilde in Het Laatste Nieuws.

"Ik hoor dat ook van andere Rode Duivels"

"Ik hoor dat ook van andere Rode Duivels waarmee ik spreek - zij zijn onder de indruk van Doku op training: snelheid, die jongen kan dribbelen, hij heeft een goeie trap...", voegt de analist er nog aan toe. De Bilde is wel streng: "Alleen vind ik Doku nog niet doelgericht genoeg."

"Tegen Wit-Rusland waren er een paar momenten dat ik dacht: 'Allez, pak die verdediger nu eens, ge zijt weg!' Maar dan kapte hij terug, konden de Wit-Russen weer in positie staan, en moest opnieuw begonnen worden. Dat heeft te maken met ervaring, inzicht - de juiste keuzes maken", verduidelijkt De Bilde. 

Poll: Denk jij dat Doku de absolute top gaat bereiken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Stade Rennais

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024