Verliest Anderlecht zijn licentie? "Dit is concurrentievervalsing"

Verliest Anderlecht zijn licentie?
Donderdag 01 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

April is in de Belgische voetbalwereld de maand van de licenties. In de komende weken worden de licenties al dan niet toegekend aan de Belgische profteams. En opnieuw is er flink wat te doen omtrent KV Oostende, Anderlecht en Standard.

Het Nieuwsblad meldt dat KV Oostende wederom één van de clubs is die straks voor de licentiecommissie moet verschijnen. De West-Vlaamse ploeg zal zijn dossier moeten verdedigen. “Hét twistpunt is transparantie. De commissie eist een overzicht van alle aandeelhouders én inzage in de jaarrekening van de vennootschappen die KVO in handen hebben”, benadrukt Het Nieuwsblad.

Bij Oostende zijn ze echter niet gediend met het feit dat ze zich moeten verantwoorden. De bedrijven van de Amerikaanse KVO-baas Paul Conway zijn gehuisvest in Hongkong, waar jaarrekening niet verplicht zijn. Hij is dan ook niet van plan om alles openbaar te maken. Al zeker niet omdat KV Oostende zich vragen stelt bij het licentiedossier van Anderlecht en Standard.

(Lees verder onder de afbeelding)

Vandenhaute in de fout?

Dat Wouter Vandenhaute nog aandeelhouder was van makelaarsbureau Let’s Play terwijl hij reeds de lakens uitdeelde bij Anderlecht, stuit Oostende voor de borst. Ook aan het dossier van Standard twijfelen ze bij KVO. “Het valt niet uit te sluiten dat Oostende straks naar de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) stapt voor concurrentievervalsing”, benadrukt Het Nieuwsblad.

“Een extra argument daarvoor is dat Let's Play, het ex-makelaarsbureau van Vandenhaute, een rechtszaak begon om nog achterstallig geld te eisen voor de transfer van Wout Faes naar Reims”, voegt de krant er verder nog een pikant detail aan toe. “Oostende wil die som in schijven betalen, Let's Play claimt in één keer recht te hebben op het bedrag.”

Als KVO straks effectief naar de Belgische Mededingingsautoriteit stapt, dan is de licentie van Anderlecht en Standard opnieuw ernstig in gevaar. Het BMA moet dan uitmaken of Vandenhaute wel degelijk tijdig alle banden met Let’s Play doorknipte. Zelf gaf de RSCA-voorzitter al meermaals aan van wel. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Vind jij dat Anderlecht zijn licentie moet verliezen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024