Sonck doet aangrijpende onthulling over zijn moeder: “Toen heb ik met haar gebroken"

Sonck doet aangrijpende onthulling over zijn moeder: “Toen heb ik met haar gebroken
Vrijdag 02 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

We kennen Wesley Sonck als ex-voetballer, analist en ook van 'De Container Cup'. In aanloop naar het nieuwe seizoen van het populaire Vier-programma laat Sonck ook in zijn ziel kijken.

In een gesprek met Humo is Sonck opvallend openhartig over zijn relatie met zijn moeder. "Sinds kort is er weer wat voorzichtig contact. Maar inderdaad: toen ik thuis wegging, betekende dat ook de breuk met mijn moeder", onthult Sonck in het weekblad.

"Mijn moeder had het moeilijk met die keuze"

"Ik had een resolute keuze gemaakt: ik werd profvoetballer, en ik ging samenwonen met het meisje van wie ik toen hield - mijn eerste vrouw. Weggaan was nodig, vond ik, want het café was niet de goeie omgeving voor iemand die het wilde maken als topsporter", legt de gewezen Rode Duivel zijn beslissing uit.

Mama Sonck had het er wel lastig mee, zo blijkt: "Mijn moeder had het moeilijk met die keuze, en vooral: met het feit dat ik haar er niet bij betrokken had. Ze verloor een zoon, vond ze. En voilà. Leuk was het niet, nee. En ik vond het jammer dat ik zo nooit meer terug kon naar het café."

"Je moet je mama al die jaren toch gemíst hebben? Of de band nu goed of slecht is, je verlangt toch altijd naar de liefde van je moeder?", vraagt Pedro Elias, het andere gezicht van 'De Container Cup', vervolgens aan Sonck. "Eerlijk: ik heb het nooit gemist", reageert Sonck nogal koeltjes.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik denk dat ik trots mag zijn op het resultaat, toch?"

"Ik zei toch al dat ik nogal rationeel in het leven sta? Wel, ik legde me neer bij die breuk en ging verder met mijn leven. Want dát was het belangrijkste: mijn leven, mijn kinderen, mijn carrière. Ik heb alles zelf opgebouwd, en ik denk dat ik trots mag zijn op het resultaat, toch?"

"Ik ben gewoon niet zo’n mama’s-kindje, denk ik. En wel een koppige ezel. Dat heb ik van haar. Ik begrijp jullie verbazing niet zo goed. Maar het kan ook aan mij liggen, hoor. Mijn vrouw zegt weleens dat mijn empathieknopje defect is", lacht Sonck nog tot slot.

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024