Iedereen verbaast zich over dít gebaar van Hans Vanaken na KV Kortrijk-Club

Iedereen verbaast zich over dít gebaar van Hans Vanaken na KV Kortrijk-Club
Zaterdag 03 april 2021 - 23:30   I   door Redactie

Club Brugge won zaterdagavond gevleid met 1-2 op het veld van KV Kortrijk. Met een penalty die er eigenlijk geen was. En zelfs Hans Vanaken voelde zich niet te beroerd om dat toe te geven.

Toen hem na de match voor de camera de vraag gesteld was of de 'duw' van KV-Kortrijk-verdediger Timothy Derijck op zijn voor dood neervallende ploegmaat Sobol genoeg was voor een penalty, was Vanaken zeer duidelijk.

"Er was wel contact met zijn arm, maar het was licht. Ik denk dat ik hem persoonlijk niet zou geven", gaf hij eerlijk aan voor de camera's van Eleven Sports aan. "De scheidsrechter fluit, dus ik denk dat de VAR dacht 'We gaan niet tussenkomen'. Maar als hij niet had gefloten, was de VAR ook niet tussengekomen."

"Het is leuk voor ons dat we zo kunnen winnen, maar uiteindelijk snap ik de frustratie bij hen wel ook wel. Ik zou persoonlijk ook heel gefrustreerd zijn als ik door zo'n penalty zou verliezen."

"Echt klasse"

Na de match zei Vanaken ook nog iets tegen KV Kortrijk-speler Selemani. "Ik vertelde hem dat ik er ook niets kon aan doen", aldus de aanvallende middenvelder. "En hij zei dat ik reden had om te vieren." Een mooie en vooral eerlijke reactie.

Dat vonden ze op sociale media, maar duidelijk ook in de studio's van Eleven Sports. "Klasse dat je zoiets op die manier kan toegeven", zeiden zowel Dave Peeters als Frank Boeckx in koor over het gebaar van Vanaken. "En dan ook nog eens direct na de emotie. Echt klasse."

Poll: Is dit voor jou een penalty?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024