Kompany maakt Club Brugge-fans kwaad met uitspraken over Vormer en Vanaken

Kompany maakt Club Brugge-fans kwaad met uitspraken over Vormer en Vanaken
Vrijdag 09 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

Vincent Kompany heeft vrijdagmiddag vooruitgeblikt naar de klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge van komende zondag. Met enkele van zijn uitspraken jaagt Kompany de supporters van Club ongetwijfeld de kast op.

“De wedstrijd tegen Brugge wordt een echte test”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Kompany. “We moeten vertrouwen hebben in onszelf vanaf de wedstrijd begint. Op het veld zullen we zien of de kloof met Brugge verkleind is na de nederlaag eerder dit seizoen."

Waarna Kompany een prikje uitdeelde aan Club Brugge. "Mijn spelers hebben momenteel nog niet het niveau van een Vanaken of een Vormer, maar ik weet zeker dat sommigen naar dat niveau zullen toegroeien en misschien dat niveau zelfs overstijgen", aldus de RSCA-coach. 

Clown

Bij Club zullen ze daar ongetwijfeld anders over denken, maar Kompany is overtuigd van zijn jongens. “Mijn groep maakt enorme progressie. De spelers zijn jong en worden beter."

"Zelfs als ik me als een clown zou verkleden, zouden ze nog steeds beter worden. Maar mijn rol is om die progressie te versnellen. Als ik tien keer op rij tegen Brugge zou kunnen spelen, zou ik dat doen. Uit die matchen leren we het meeste", besluit Kompany.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024