Standard rekent zich rijk en rondt toptransfer van 16 miljoen euro af

Standard rekent zich rijk en rondt toptransfer van 16 miljoen euro af
Zondag 25 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Of het nu de beker wint of niet, Standard blijft net als Anderlecht een club die financieel op zijn tellen moet passen. Vandaar dat elk miljoen welkom is. In dat opzicht krijgen de Rouches geweldig nieuws.

Want het Italiaanse Tuttosport bevestigt nu dat de transfer van Zinho Vanheusden naar Inter wel degelijk doorgaat. Enkele weken geleden rezen daar nog grote twijfels rond, vooral omdat ook vader Vanheusden zijn zoon nog in Luik zag blijven.

Door een combinatie van de financiële problemen van Inter en de zware blessure van de centrale verdediger. "Hij zou zelfs met plezier blijven", zei vader Vanheusden toen in Het Laatste Nieuws. "Alleen is dat iets wat tussen Inter en Standard moet uitgeklaard worden."

Eerder dit seizoen werd door Standard-CEO Alexandre Grosjean bevestigd dat er met Inter een deal is rond Zinho Vanheusden. De Rouches betaalden anderhalf jaar geleden nog ruim 12 miljoen euro aan Inter.

Evaluatie

Maar toen bereikten ze met de Italiaanse topclub meteen een overeenkomst over een terugkoopoptie van 16 miljoen euro. Iets wat Standard trouwens ook al opgenomen heeft in de gepubliceerde jaarrekening.

Volgens Tuttosport gaat de deal nu dus effectief door. De krant meldt dat omdat bij Inter enkele verdedigers einde contract zijn, trainer Conte de Rode Duivel een kans gaat geven in de voorbereiding en daarna een evaluatie maken.

Poll: Zal Vanheusden zich kunnen doorzetten bij Inter?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  Inter

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024