Explosie in volle titelstrijd: ‘Zidane verlaat Real, deze coach neemt over’

Explosie in volle titelstrijd: ‘Zidane verlaat Real, deze coach neemt over’
Zondag 16 mei 2021 - 10:00   I   door Redactie

Zinédine Zidane trekt na afloop van het huidige seizoen de deur bij Real Madrid achter zich dicht. Dat melden Onda Cero, Marca en AS op zondag. Zidane zou het nieuws binnenskamers al bekendgemaakt hebben, zijn spelers zijn al op de hoogte van zijn beslissing.

Dat het nieuws in volle titelstrijd naar buiten komt, is hoogst opmerkelijk. Op twee speeldagen van het einde kan Real Madrid nog steeds kampioen worden. Het moet dan wel nog twee punten zien goed te maken op leider Atlético Madrid.

Spelers al ingelicht

Door het nieuws omtrent de toekomst van Zidane wordt de druk op Real Madrid wel serieus opgevoerd. Al weet Zizou blijkbaar wel al eventjes dat hij gaat vertrekken. In de nasleep van de Champions League-uitschakeling tegen Chelsea liet Zidane reeds aan zijn spelersgroep weten dat hij na afloop van dit seizoen opstapt bij Real.

Voor Zidane wordt het straks de tweede keer dat hij opstapt bij Real Madrid. In 2018 zwaaide hij al een eerste keer af bij De Koninklijke. In totaal was de Fransman vier jaar trainer van Real.

Hij leidde de Madrileense grootmacht in die tijd naar drie eindzeges in de Champions League, twee Spaanse landstitels, twee Europese Supercups, twee Spaanse Supercups en twee eindzeges op het WK voor clubs. Als kers op de taart kan Zidane straks nog een landstitel aan zijn palmares toevoegen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Wie vervangt Zidane?

Ondertussen wordt er in Spanje al volop gespeculeerd over wie de opvolger van Zidane gaat worden. Diverse Spaanse media melden dat clubicoon Raul de nieuwe T1 van Real zal worden. Al zoemen ook de namen van Massimiliano Allegri en Joachim Löw rond in de wandelgangen van Santiago Bernabéu.

Voor Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard wordt het in de zomer hoe dan ook een aanpassing. Beiden liggen in de bovenste schuif bij Zidane, maar zullen zich straks opnieuw moeten bewijzen onder de nieuwe coach.

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  Atlético Madrid

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024