Sterkhouder Club Brugge zwaar aangepakt na rel: "Dom en ongepast"

Sterkhouder Club Brugge zwaar aangepakt na rel:
Woensdag 26 mei 2021 - 10:30   I   door Redactie

Club Brugge geniet na van zijn titel, maar likt tegelijkertijd ook zijn wonden. Want het imago van blauw-zwart heeft wel wat schade geleden na het gedrag van de vierende supporters én spelers.

Zo was er Noa Lang die vorige week in het oog van de storm kwam te staan. De Nederlander zong donderdagnacht na het behalen van de titel en bij het arriveren aan het oefencomplex in Westkapelle 'Nog liever dood dan Sporting-jood'. 

"Het is duidelijk dat hij niet de joodse gemeenschap viseert of  antisemitische gedachten heeft als hij dronken staat te lallen in een microfoon", analyseert Peter Vandenbempt bij Sporza. "Hij wil zich afzetten tegen Anderlecht en dat zijn voor Club-supporters 'de joden'. Dat is dom en ongepast, maar niet antisemitisch."

"Alleen las ik in Le Soir een zeer interessante bemerking van Patrick Charlier van Unia. Hij zei dat de sportieve folklore dringend moet evolueren. En dat men in de sport bewust gemaakt moet worden van de oorsprong van dit soort geroep. Want die is wel antisemitisch."

Niet onschuldig

Vandenbempt besluit: "In dit geval is Anderlecht voor Bruggelingen "geld" en "dikke nekken" en dat werd in het verleden geassocieerd met joden. En dat is genoeg om ermee op te houden en het niet te tolereren als onschuldig supportersgeroep."

Poll: Moeten dergelijke gezangen stoppen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024