Vincent Mannaert haalt uit bij Club Brugge: “Ik vind dat niet kunnen”

Vincent Mannaert haalt uit bij Club Brugge: “Ik vind dat niet kunnen”
Vrijdag 28 mei 2021 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge ging tijdens het voorbije seizoen in de Jupiler Pro League opnieuw met de oppergaai aan de haal. Al kostte dat in de play-offs nog veel meer zweet dan verwacht. Bij Club zijn ze die play-offs overigens kotsbeu.

Meteen na het behalen van de nieuwe landstitel hield Club-voorzitter Bart Verhaeghe al een vurig pleidooi tégen de play-offs. Zijn rechterhand Vincent Mannaert vindt het eveneens tijd om de play-offs af te schaffen. Dat benadrukte hij nog eens in Extra Time.

Spanning & spektakel

“Ik vind dat niet kunnen, die play-offs”, stak Mannaert van wal. “We zijn nu vier keer kampioen geworden op zes jaar, mét play-offs. Maar die puntenhalvering vind ik absoluut niet sportief. Ja, er is spanning en spektakel. Dat klopt. Maar dan nog.”

“Play-off 1 met vier ploegen is een verbetering ten opzichte van play-off 1 met zes teams. Maar geen enkele ploeg die na afloop van de reguliere competitie op kop staat is blij als de punten gehalveerd worden. Geen enkele speler is te vinden voor zo’n systeem”, besloot Mannaert.

Poll: Ben jij voorstander van het play-offsysteem?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024