Dessers zet Club Brugge-fans op hun plaats: “Waarom zijn ze daar mee bezig?”

Dessers zet Club Brugge-fans op hun plaats: “Waarom zijn ze daar mee bezig?”
Vrijdag 28 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

De titel was opnieuw voor Club Brugge, maar KRC Genk maakte het tijdens de play-offs nog verdomd spannend. Op de slotspeeldag, toen Club al kampioen was, ging Genk nog winnen in het Jan Breydelstadion. Cyriel Dessers werd met een late goal de matchwinnaar.

In de slotfase kreeg KRC Genk een strafschop na een overtreding van Ethan Horvath op Dessers. In 90 Minutes onthulde Dessers dat hij omwille van die bewuste fase via sociale media werd belaagd door Club Brugge-fans. “Mijn inbox zat vol met berichten van boze Bruggelingen”, vertelt Dessers.

“Waarom die daar op dat moment, als ze net de titel hebben gepakt, mee bezig zijn weet ik ook niet. In die berichten stond dat ik zelf niet eens wist dat het penalty was en dat ik niet aan het reclameren was. Maar ik wist wel degelijk dat ik geraakt was en dat heb ik ook duidelijk gemaakt aan de scheidsrechter.”

“Ik zei meteen tegen de scheids dat hij naar de beelden moest gaan kijken. Toen de VAR de fase herbekeek en de scheids naar het scherm werd geroepen, wist ik dat we een penalty zouden krijgen. Of ik vaker zulke berichten krijg via sociale media? Ja, toch wel, hoor.”

Ook boze Turken

“Als je een kans mist in de laatste minuut, dan zit je inbox plots vol berichten van boze Turke", lacht de spits. Dat zijn dan mensen uit het buitenland die me nog nooit zagen voetballen, maar een bet hebben verloren en een kwaad bericht sturen”, besloot Dessers.

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024