Wesley Sonck is het beu en trekt van leer: “Dit is gewoon belachelijk”

Wesley Sonck is het beu en trekt van leer: “Dit is gewoon belachelijk”
Zaterdag 29 mei 2021 - 07:30   I   door Redactie

Het seizoen 2020-21 in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Club Brugge volgde zichzelf op als landskampioen, ook al werd het in de play-offs nog even heel heet onder de voeten van blauw-zwart. Analist Wesley Sonck neemt het echter op voor Club.

Net als Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert is ook Sonck absoluut geen voorstander van het huidige play-offsysteenm in onze vaderlandse competitie. Dat maakte hij nogmaals duidelijk bij Eleven Sports.

“Genk heeft op het einde van het seizoen het beste voetbal laten zien, maar op een gegeven moment pakte het wel maar 5 op 27. De play-offs zorgen voor spanning, dat klopt. Maar die spanning komt enkel en alleen door de puntenhalvering.”

"Dit systeem is echt niet goed"

“In geen enkel ander land ter wereld hanteren ze dit play-offsysteem”, ging Sonck onverstoord verder. “Ik heb één keer play-offs gespeeld tijdens mijn carrière. Dit systeem is echt niet goed. Dit is gewoon belachelijk."

"De punten waar je een heel jaar hard voor hebt gewerkt halveren… Ik begrijp dat niet. Play-offs zonder halvering van de punten zou al beter zijn. Ik blijf erbij: het systeem is gewoon niet goed”, besloot Sonck.

Poll: Heeft Sonck gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024