Martínez hakt knopen door, eerste afvaller EK-selectie lijkt bekend

Martínez hakt knopen door, eerste afvaller EK-selectie lijkt bekend
Vrijdag 04 juni 2021 - 10:30   I   door Redactie

Roberto Martínez maakte zo'n twee weken geleden zijn 26-koppige selectie voor het aankomende EK bekend. Al waren - en zijn - er wel nog twijfels. Zo is het niet uitgesloten dat de bondscoach in extremis nog veranderingen gaat doorvoeren.

Door een uitgebreide reservelijst samen te stellen en enkele van die jongens meteen bij de groep te halen, onderstreepte Martínez dat zijn selectie nog niet definitief was. Axel Witsel is en blijft een twijfelgeval, zoveel is duidelijk.

Het is niet voor niets dat de bondscoach Brandon Mechele (Club Brugge), Zinho Vanheusden (Standard) en Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) bij de groep haalde. Mocht blijken dat Witsel niet inzetbaar is op het EK, dan zou één van hen de middenvelder vervangen in de selectie.

Niet bij de bankzitters

Al lijkt Vanheusden niet langer te moeten hopen op een plek in de EK-selectie. Gisteren (donderdag, nvdr.) zat hij als enige fitte speler niet in de wedstrijdkern. En dat terwijl Mechele en Sambi Lokonga bij de bankzitters zaten. Een duidelijk signaal van Martínez.

Het wijst erop dat de Spanjaard al knopen heeft doorgehakt. Vanheusden, die lang out was met een knieblessure, zal er niet bij zijn op het EK. Als Witsel in extremis moet afhaken, zal Mechele of Sambi Lokonga de speler van Borussia Dortmund wellicht vervangen in de selectie.

Poll: Wie van deze drie zou jij meenemen naar het EK als vervanger van Witsel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Griekenland  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024