'Martínez pakt uit met verrassende titularis in EK-opener tegen Rusland'

'Martínez pakt uit met verrassende titularis in EK-opener tegen Rusland'
Maandag 07 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Nu de voorbereidingsmatchen achter de rug zijn is het voor de Rode Duivels aftellen naar het EK. Concreet betekent dat naar zaterdag 12 juni als België in Sint-Petersburg Rusland treft.

En dan is het natuurlijk de vraag welke internationals aan de aftrap zullen komen. Daar hebben alle waarnemers en analisten wel zo hun idee over. Al pakt Peter Vandenbempt toch met een verrassende opstelling uit.

"In de verdediging was het een beetje opvallend dat Thomas Vermaelen niet aan de aftrap stond", stelt hij bij Sporza. "We dachten dat die er wel zou bij staan, want dat was toch de typedefensie: Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen. Maar dat zal dus zo niet zijn."

"Vermaelen is Vertonghen komen aflossen bij de rust. Ik denk dat deze verdediging zal spelen met Denayer centraal achterin. Daar is hij meer op zijn gemak dan aan de linkerkant en kan hij ook beter zijn snelheid aanwenden", legt Vandenbempt uit.

Te weinig

Zijn besluit: "Denayer staat in de hiërarchie blijkbaar ook hoger dan Boyata, al was die wel wat geblesseerd. Vermaelen heeft het voorbije 1,5 jaar 2 keer 3 kwartier gespeeld in de nationale ploeg. Dat is toch te weinig om te starten tegen Rusland."

Poll: Wie zou jij het liefst centraal zien spelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024