Yannick Carrasco haalt uit in aanloop naar het EK: "Dit is een revanche"

Yannick Carrasco haalt uit in aanloop naar het EK:
Woensdag 09 juni 2021 - 19:00   I   door Redactie

In afwezigheid van absolute sterkhouders als De Bruyne en Hazard wordt vooraan bij de Rode Duivels vooral naar Yannick Carrasco gekeken. En hij kijkt vooral ook naar zichzelf.

Waar de flankaanvaller in het verleden al wel eens ter discussie stond, heeft hij het afgelopen seizoen heel wat twijfels weggeveegd. En dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn aandeel in de titel die hij met Atlético veroverde dit seizoen.

Dat gaf hem na zijn avontuur in China het zelfvertrouwen om ook bij de Rode Duivels uit te blinken. "Niemand had me nog bij een topclub verwacht", aldus Carrasco op de persconferentie woensdag. "Maar ik zei altijd: talent verlies je nooit. Het is een gift van God en van je ouders. Het is anders dan wedstrijdritme."

Waarna er de Belg met Spaanse roots toch iets van het hart moest. "Weet je, iedereen praatte altijd slecht over China, maar nu trekken de mensen grote ogen. Een jaar na mijn definitieve terugkeer naar Spanje ben ik kampioen met Atlético en had ik daar een belangrijk aandeel in."

Lijn doortrekken

Op te weinig zelfbewustzijn hebben we Carrasco nog nooit kunnen betrappen. En op tekort aan rancune eigenlijk ook niet. "Dit is een mooie revanche op wie niet meer in mijn geloofde", sneerde hij nog. "Nu moet ik deze lijn doortrekken."

Poll: Denk je dat Carrasco dit EK een bepalende rol gaat spelen?

TAGS  I  Atlético  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024