Iedereen praat na hartfalen Eriksen over déze man: "Wat een mens!"

Iedereen praat na hartfalen Eriksen over déze man:
Zondag 13 juni 2021 - 15:00   I   door Redactie

De zege van de Rode Duivels was slechts een voetnoot in het licht van wat er zich tijdens een andere EK-match afspeelde zaterdagavond. Dat Christian Eriksen ineenzakte tijdens Denmarken-Finland zorgde voor pakkende beelden.

Het zal je maar overkomen. Dan zit je met veel liefde te supporteren voor je partner tijdens het toernooi en dan zie je hem opeens levensloos tegen de grond gaan. Dat is wat Sabrina Kvist Jensen, sinds 2012 samen met Eriksen, overkwam.

Ze daalde tijdens de reanimatie in paniek de tribunes af en liep het veld op. Gelukkig werd ze meteen opgevangen door aanvoerder Simon Kjaer, net als doelman Kasper Schmeichel en bondscoach Kasper Hjulmand. 

De eerste

Het beeld van een troostende Kjaer ging meteen de wereld rond, niet in het minst omdat de aanvoerder in Denemarken nu als een nationale held wordt beschouwd. Kjaer was even voordien ook de eerste die te hulp schoot bij Eriksen zelf.

De verdediger had meteen door dat de situatie penibel was en had de goede reflex om zijn tong vrij te maken. Belangrijk om verstikking te vermijden. Daarnaast maande Kjaer zijn ploegmaats aan een soort muur te vormen rond Eriksen zodat hij de nodige privacy kreeg én ook de steun voelde van zijn medespelers.

Held

Op sociale media gingen de acties van Kjaer meteen viraal en de reacties lieten niet lang op zich wachten. Net als in Denemarken wordt hij beschouwd als een absolute held en een voorbeeld van hoe een leider zich moet gedragen.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Voetbal

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024