Verkoopt Bart Verhaeghe Club Brugge? "Dit is het ideale moment"

Verkoopt Bart Verhaeghe Club Brugge?
Zondag 04 juli 2021 - 11:30   I   door Redactie

Club Brugge maakte vrijdag bekend dat Orkila Capital 50 miljoen euro in de club investeert. Het Amerikaanse bedrijf neemt voor 30 miljoen aan aandelen over van de huidige aandeelhouders. De overige 20 miljoen euro belandt in de clubkas. Maar wat is nu het plan?

Voorzitter Bart Verhaeghe is en blijft de belangrijkste aandeelhouder van Club Brugge. "Hij bezit uiteindelijk 69,88% van de club. Mannaert controleert 17,47%", verduidelijkt Het Laatste Nieuws. De krant merkt wel op dat de invloed van de kleinere aandeelhouders minder wordt.

"De bedoeling van Verhaeghe en co is duidelijk", pikt sporteconoom Thomas Peeters in. "Hun investeringen te gelde maken is niet gelukt met de geplande beursgang. Nu zijn ze er via een investeringsmaatschappij wél in geslaagd. Behalve dat Orkila Capital in sport investeert, kende ik het bedrijf niet."

(Lees verder onder de afbeelding)

Exit Verhaeghe?

Her en der begint de vraag te rijzen of Verhaeghe van plan is om Club Brugge te verkopen. "Of dit een exitstrategie van Verhaeghe en Mannaert zou zijn? Ik kan niet in hun hoofden kijken, ik weet niet hoe ze de toekomst zien", reageert Peeters.

"Ergens kan je zeggen dat dit het ideale moment zou zijn, want veel dominanter kan Club Brugge in België niet meer worden", merkt de sporteconoom op. Al ziet hij ook hoe Club sterker wordt en Verhaeghe toch de baas blijft. "Verhaeghe behoudt nog steeds de controle en dat is wat hij wou."

Té groot

"Een investeringsmaatschappij die in zoveel bedrijven investeert, heeft geen zin in de operationele leiding. Je kunt je daar niet mee bezighouden. Club is eigenlijk té groot voor buitenlanders die een club willen overnemen. Dan kijk je beter iets lager op de ranglijst, naar clubs die blij zijn als iemand de leiding in handen komt nemen", besluit Peeters.

Poll: Denk jij dat Bart Verhaeghe Club Brugge op korte termijn zal verkopen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024