'Mikkel Damsgaard verzilvert fantastisch EK met supertransfer'

'Mikkel Damsgaard verzilvert fantastisch EK met supertransfer'
Zaterdag 10 juli 2021 - 15:00   I   door Redactie

Hij deed het in zijn debuutseizoen in de Serie A lang niet onaardig, maar dat is de mensen die het Italiaanse voetbal niet op de voet volgen wellicht ontgaan. Op het EK maakte het grote publiek écht kennis met Mikkel Damsgaard (21). En of de Deen indruk heeft gemaakt.

Na een goed seizoen bij Sampdoria begon Damsgaard als wisselspeler aan EURO 2020. Het was na het onfortuinlijke wegvallen van sterspeler Christian Eriksen dat Damsgaard een titularis werd in de ploeg van Kasper Hjulmand.

Vijf keer verscheen Damsinho - zo noemen ze de dribbelaar in Denemarken - aan de aftrap en vijf keer maakte hij indruk. Tegen Rusland tekende Damsgaard voor de belangrijke openingstreffer en tegen Engeland was hij auteur van een héérlijke vrijschop.

Europese topclubs keken met open mond naar de prestaties van Damsgaard en zijn nu klaar om actie te ondernemen. La Gazzetta dello Sport meldt dat Liverpool, Tottenham, Juventus én Barcelona de jacht op Damsgaard hebben geopend. Allen willen ze de talentvolle Deen weghalen bij Sampdoria.

(Lees verder onder de afbeelding)

40 à 50 miljoen

De Italiaanse subtopper wil Damsgaard liefst nog een jaartje houden, maar de clubleiding beseft ondertussen hoe moeilijk dat zal worden. Daarom wil Sampdoria meewerken aan een deal, op voorwaarde dat er 40 à 50 miljoen euro wordt overgeschreven op de bankrekening.

Volgens La Gazzetta dello Sport zal Damsgaard met zekerheid vertrekken bij Sampdoria en bij één van de bovengenoemde ploegen tekenen. Hij zal aan zijn sterke prestaties op het EK dus hoe dan ook een grote transfer overhouden.

TAGS  I  Sampdoria  I  Barcelona  I  Juventus  I  Liverpool  I  Tottenham

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022