Jan Vertonghen bij Benfica betrokken in crisis: "Vertrouwensbreuk"

Jan Vertonghen bij Benfica betrokken in crisis:
Woensdag 14 juli 2021 - 18:30   I   door Redactie

Voor Jan Vertonghen zit de vakantie erop. De verdediger kreeg extra vakantie na het EK met de Rode Duivels, maar moet nu terug bij Benfica aan de slag. Al is dat niet in de meest comfortabele omstandigheden.

Precies twaalf dagen nadat het EK voor de Rode Duivels eindigde in de kwartfinale tegen Italië, heeft Jan Vertonghen de trainingen bij de Portugese topclub opnieuw hervat. De linkspoot stond woensdag voor het eerst op het oefenveld bij Benfica.

Al gaat het in Lissabon tegenwoordig meer over het bestuur dan over het sportieve. De club is immers in een serieuze interne crisis verwikkeld. En dat heeft alles te maken met de aanhouding van voorzitter Luis Filipe Vieira.

(Lees verder onder de afbeelding)

De 72-jarige Vieira werd vorige week gearresteerd voor zijn rol in de zogenaamde ‘Rode Kaart’-operatie. Hij wordt verdacht van vertrouwensbreuk, fraude, valsheid in geschrifte, belastingontduiking en witwaspraktijken. Als aanklacht kan dat tellen.

Verkiezingen

Het parket maakte bekend dat het gaat om financiële en zakelijke transacties voor een totaalbedrag van meer dan honderd miljoen euro. Benfica zal nu voor het einde van het jaar nieuwe verkiezingen organiseren voor een nieuwe clubleiding.

En hoopt vooral dat het niet te veel invloed zal hebben op het sportieve. Dat hoopt Vertonghen natuurlijk ook. 

Poll: Denk jij dat zoiets invloed kan hebben op het sportieve?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Benfica  I  Tottenham

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022