Uitleg over milde straf Björn Engels roept nog meer vraagtekens op

Uitleg over milde straf Björn Engels roept nog meer vraagtekens op
Dinsdag 26 oktober 2021 - 15:00   I   door Redactie

De speeldag voorwaardelijke schorsing voor Björn Engels na zijn rode kaart tegen Club Brugge - waardoor hij dus gewoon mag spelen, riep veel vraagtekens op. Net als de uitleg van het bondsparket.

Engels kreeg rood nadat hij de doorgebroken Van der Brempt neerhaalde. Een zuivere rode kaart omdat de Antwerpverdediger enkel de intentie om de tegenstander het scoren te beletten. Spelbederf dus.

Tegen de verwachtingen in kwam hem dat echter niet op één of meerdere speeldagen schorsing te staan. Het bondsparket eiste maandag slechts één speeldag voorwaardelijk, waardoor hij dus niet effectief geschorst wordt.

Iets wat enorm veel vraagtekens deed rijzen, zelfs bij Antwerp konden ze het niet geloven. Het Nieuwsblad weet nu dat Engels die minieme sanctie kreeg omwille van een gebrek aan antecedenten. Maar dan nog vinden veel waarnemers het een te milde straf.

Beperkt disciplinair verleden

"Met die overtreding ontneemt Engels de aanvaller een duidelijke scoringskans in de 82ste minuut", aldus bondsprocureur Ebe Verhaegen. “Maar de speler heeft een zeer beperkt disciplinair verleden."

"Enkel tijdens het seizoen 2013-2014 werd er een boete van 300 euro opgelegd wegens zijn houding tegenover de scheidsrechter", klinkt het nog. Velen vinden dit echter een slecht signaal. Spelbederf zou immers altijd minstens één speeldag effectieve schorsing moeten opleveren.

Poll: Vind jij dit een zinnige uitleg?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024