Genk maakt statement en walst in match met 8 (!) goals over Essevee heen

Zondag 31 oktober 2021 - 15:18   I   door Redactie

KRC Genk en John van den Brom begonnen zondagmiddag met het mes op de keel aan de partij op Zulte Waregem. Maar die druk werkte blijkbaar niet verlammend, integendeel.

Zulte Waregem-KRC Genk 2-6

Al na de eerste helft hadden de bezoekers met 0-2 een comfortabele voorsprong op zak. Ito en Thorstvedt scoorden. Maar met KRC Genk weet je nooit en dus was John van den Brom er niet gerust in. Ook al kon de thuisploeg maar weinig klaarmaken.

Maar amper acht (!) minuten ver in de tweede helft stonden er al forfaitcijfers op het bord. Eerst Onuachu, vervolgens Heynen en tot slot Lucumi maakten Zulte Waregem in een paar minuten af. Vossen zorgde nog voor de eerredder op het uur.

Even leek Kutesa er met de 2-5 alsnog een match van te maken, maar Heynen zette met zijn tweede van de middag een bijzonder zware score op het bord. Van den Brom haalde opgelucht adem, Francky Dury zakte opnieuw in een diep dal.