Moedig Club Brugge gaat pijnlijk onderuit bij Manchester City

Woensdag 03 november 2021 - 22:50   I   door Redactie

Geen stunt woensdagavond voor Club Brugge op het veld van Manchester City. Geen schande, ook al omdat het zeker geen walk-over werd zoals in de heenmatch.

Manchester City-Club Brugge 4-1

In de heenmatch kwam blauw-zwart na goed een halfuur op achterstand. Dat het in de return al na een kwartier van dat was, deed het ergste vrezen. Boosdoener was Phil Foden nadat even voordien Cancelao al de paal had geraakt.

Maar Club Brugge rechtte onmiddellijk de rug. Nadat Ederson kon verhinderen dat Hans Vanaken in zijn zesde opeenvolgende CL-match scoorde, ging de bal middels een carambole via het hoofd van Stones in eigen doel. 1-1 en de hoop op een stunt was terug.

Zeker omdat de Bruggelingen met die score de rust haalden. Onder impuls van een uitstekende De Ketelaere werd er zelfs even gedroomd van meer, maar in minuut 54 al sneed een goal van Mahrez de adem af.

Derde plaats

Vervolgens maakte Sterling 20 minuten voor tijd Club Brugge helemaal af met de 3-1. Een tweede treffer zat er voor een moedige kampioen niet meer in. Integendeel, Mignolet kon nog een paar doelpunten voorkomen, al moest hij in het slot alsnog de 4-1 toestaan.