Cercle Brugge verrast en heeft al opvolger beet voor Vanderhaeghe

Cercle Brugge verrast en heeft al opvolger beet voor Vanderhaeghe
Zondag 28 november 2021 - 18:16   I   door Redactie

Van een verrassende timing gesproken. Daags na de 3-1-winst tegen KV Mechelen heeft Cercle Brugge Yves Vanderhaeghe ontslagen. Met voorbedachten rade.

"Dit seizoen staat Cercle na 16 matchen slechts op een teleurstellende 17e plaats met 13 punten. Hoe moeilijk het ook is om deze beslissing te nemen, de sportieve resultaten zijn na 16 wedstrijden onvoldoende en een coachwisseling is essentieel", laat Cercle officieel weten.

Het Laatste Nieuws weet dat 'de Vereniging' Vanderhaeghe vorige week al had willen ontslaan, maar dat die beslissing werd uitgesteld vanwege het overlijden van zijn vader. Waardoor de timing nu bijzonder ongelukkig viel na de zege tegen KV Mechelen.

"In de veronderstelling dat Cercle niet zou winnen tegen KV Mechelen wou groen-zwart nog wachten tot zondag, om één dag later, maandag dus, de reeds nieuw aangeworven hoofdtrainer aan te stellen", aldus nog de krant.

Buitenlander

Dat wordt een buitenlandse coach. Omdat het nieuws was uitgelekt bevestigde Cercle Brugge zondagavond al dat het Dominik Thalhammer (51) wordt. De Oostenrijker was tot september coach van LASK Linz en wordt maandag voorgesteld.

Poll: Vind jij het goed dat Cercle die beslissing uitstelde?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  KV Mechelen  I  LASK Linz

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022

dinsdag 25 januari 2022