Club laat zich pijnlijk uitschakelen in spectaculaire bekermatch met penalty's

Woensdag 01 december 2021 - 23:45   I   door Redactie

Voor de tweede keer in vier dagen stonden KRC Genk en Club Brugge tegenover elkaar. En voor de tweede keer vielen er een hoop doelpunten. Alleen volgden er nu ook nog penalty's.

KRC Genk-Club Brugge 3-3

Geen 2-3, maar wel 3-3 deze keer. De vraag is altijd wat je het liefst hebt: winst in de competitie of winst in de beker. Door het eerste heeft Club Brugge in de Jupiler Pro League nu een onoverbrugbare voorsprong op KRC Genk. Maar door het tweede maken de Limburgers nog kans op een prijs.

Nochtans waren de Bruggelingen uitstekend begonnen aan de match. Na een wereldsave van Mignolet op een kopbal van Ito, zette Balanta Club Brugge op voorsprong met een streep in de winkelhaak. Maar Thorstvedt en Paintsil zorgden echter voor een verdiende ruststand voor de thuisploeg.

De Limburgers bleven de betere ploeg, maar De Ketelaere bracht blauw-zwart in minuut 69 vanuit het niets op gelijke hoogte. Ook een maat voor niets echter, want amper één minuut later zette opnieuw Paintsil KRC Genk op 3-2. Maar kort voor tijd volgde ook De Ketelaere met zijn tweede voor 3-3.

Enkel nog competitie

Omdat er ook in de verlengingen niet werd gescoord volgden er penalty's en daarin gingen de Bruggelingen uiteindelijk onderuit. Zodat John van den Brom na enkele moeilijke weken nog maar eens zijn vel redt.

Philippe Clement daarentegen heeft nu de moeilijke taak om de (te) grote kern tevreden te houden met (behoudens een mirakel in de Champions League) enkel nog de competitie als doel.