Gefrustreerd Genk bijt tanden stuk op tien man van KV Mechelen

Gefrustreerd Genk bijt tanden stuk op tien man van KV Mechelen
Zondag 05 december 2021 - 22:56   I   door Redactie

In wat de match van de waarheid was voor John Van den Brom bleef KRC Genk zondagavond op een gelijkspel steken op het veld van KV Mechelen. Op zich aanvaardbaar, ware het niet dat de thuisploeg een halfuur met tien speelde.

KV Mechelen-KRC Genk 1-1

En dan zou je verwachten dat een ploeg als KRC Genk daar toch van profiteert. Maar dat lukte niet en zo bleef het voor de bezoekers bij een frustrerende puntendeling. Te weinig om op te klimmen in het klassement.

Nochtans zag het er op slag van rust uitstekend uit voor de Limburgse topclub. Théo Bongonda, nog eens aan de aftrap, knalde zijn ploeg op het einde van de eerste helft immers op voorsprong. Het perfecte scenario.

Maar daar kwam na rust al snel verandering in. KV Mechelen kwam gretig de kleedkamer uit en toen Sandy Walsh zich naar de bal tackelde kon hij mooi afleggen voor Nikola Storm. Die aarzelde niet en schoot de bal in het dak van het doel.

Geel wordt rood

Even opschudding toen Lardot op vraag van de VAR de tackle van Walsh moest onderzoeken, maar de scheidsrechter bleef het ook daarna nog een geldig doelpunt vinden. Tot ergernis van John van den Brom, die het daarna helemaal op zijn heupen kreeg.

Met name toen Mechelen-doelman Coucke aanvankelijk geel kreeg voor het torpederen van Thorstvedt, maar de VAR liet Lardot wijzigen in rood. Maar toch kon Genk tegen 10 man nog maar weinig klaarmaken. Mede doordat invallersdoelman Thoelen nog uitpakte met een mirakelsave. De zevende match op rij (!) zonder zege.

Poll: Vind je dat een ploeg met een man meer altijd moet winnen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024