Marc Degryse houdt zich niet in: "Verkeerde mensen bij Club Brugge"

Marc Degryse houdt zich niet in:
Zaterdag 11 december 2021 - 16:15   I   door Redactie

Club Brugge heeft dit seizoen heel wat om over na te denken in wat tot nu toe al een rollercoaster is geweest. Niet in het minst omdat blauw-zwart veel te veel doelpunten slikt.

24 maar liefst in zijn laatste 8 wedstrijden, een gemiddelde van 3 tegengoals per match. "De basis van succes ligt achterin", stelt Marc Degryse dan ook in HLN Sportcast. "Als je elke keer 2 tegengoals slikt, moet je er zelf telkens 3 maken om te winnen - dat houd je niet vol."

"En dan loop je een keer op een ploeg die wél goed verdedigt. Dus dat moet beter. Willen ze weer dominant worden in België en volgend seizoen nog eens rechtstreeks Champions League spelen, is dat het werkpunt." En Degryse heeft zelfs een oplossing voor handen.

Drie centrale verdedigers achterin - Mechele, Hendry en Nsoki - en met flanken. "Met Mata op rechts en misschien Sobol op links. Ze moeten er gewoon voor zorgen dat het centrum beter afgesloten wordt", legt de analist uit.

Verkeerde mensen

"Tegen PSG hadden ze geen rechtstreekse tegenstander - Messi zwierf over het veld -, maar ze werden steeds zo makkelijk gepakt met steekpassjes. Tegen Leipzig pakte die driemansverdediging helemaal verkeerd uit, wellicht omdat toen de verkeerde mensen speelden."

Poll: Vind je dat Clement moet luisteren naar Degryse?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  Manchester City  I  Red Bull Leipzig

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022