Hugo Broos haalt vernietigend uit naar Anderlecht: "Bij Club helemaal anders"

Hugo Broos haalt vernietigend uit naar Anderlecht:
Zondag 05 maart 2017 - 09:45   I   door Redactie

Hugo Broos haalt in De Zondag erg zwaar uit naar Anderlecht. De bondscoach van Kameroen vindt dat hij respectloos is behandeld.

Broos geeft duidelijk de voorkeur aan Club Brugge, waar hij net als bij Anderlecht gewerkt heeft. "Ik ben een Clubman. Ik word er altijd goed ontvangen, ook door de supporters. Ik heb er een abonnement. Maar dat heeft ook te maken met mijn ontslag bij Anderlecht. Dat was zuur. Ik voelde mij echt in de steek gelaten door het bestuur. Zij hebben mij laten doodbloeden", aldus Broos.

Dan konden zijn opvolgers op meer krediet rekenen. "Als ik zie hoe ze later, en terecht, Vercauteren en Jacobs wel gesteund hebben, dat doet pijn. Op het einde was ik de schuldige van alles wat fout liep. Ook voor de pers trouwens. Toen Kompany eens te laat kwam op een interview, was ik de boeman. Dat voelt wrang aan. Ik zeg dat eerlijk."

Naar Anderlecht keert Broos nooit meer terug. "Ik ben sinds dat ontslag nooit meer een wedstrijd gaan zien. Dat klinkt misschien belachelijk, maar ik kan het niet. Ik heb hen meer dan vijftien jaar het beste van mezelf gegeven, als speler en als trainer. Maar toen ik hen nodig had, lieten ze mij vallen."

TAGS  I  broos  I   anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024