'Druk op Clement bij Club neemt toe: Conflict tussen bestuur en coach'

'Druk op Clement bij Club neemt toe: Conflict tussen bestuur en coach'
Maandag 27 december 2021 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge kreeg zondagmiddag een serieuze dreun in de derby tegen Cercle. De nederlaag en het daaraan gekoppelde non-voetbal zorgen voor een splijtzwam tussen bestuur en trainer Philippe Clement.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "De beleidsbepalers van de landskampioen eisen — terecht, gezien de investeringen en de kern — dat Clement een zo foutloos mogelijk parcours rijdt in de Jupiler Pro League (en de Croky Cup)", valt er te lezen.

"Vandaar het conflict tussen bestuur en coach, al vroeg op het seizoen, toen Club op eigen veld had geopend met een draw tegen Eupen en Cercle, waardoor de gevraagde 9 op 9 (en de leidersplaats) uitbleef."

"Ook nu werd de vooropgestelde doelstelling niet bereikt", vervolgt de krant. "Club ambieerde na de uitschakeling in Europa een perfect einde van het jaar: vijf zeges op rij — inclusief de kwalificatie voor de halve finales van de beker." Maar dat werd niet gehaald.

Vernedering

"Het gelijkspel tegen Anderlecht (2-2) vorige week verbrodde die intentie al, maar het is vooral deze nederlaag tegen Cercle — na een partij met veel hotseknotsevoetbal — waaraan opnieuw zwaar getild zal worden."

En de krant kent ook de onderliggende reden. "Club is diep vanbinnen namelijk nog altijd aan het bekomen van die vernedering tegen Leipzig, en daar is al een nieuwe dreun. De druk op Clement neemt bijgevolg weer toe." Afwachten hoe dat uitdraait na Nieuwjaar.

Poll: Snap je dat het bestuur niet tevreden is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Club Brugge  I  Red Bull Leipzig

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022