Club Brugge maakt ongeziene miljoenenwinst op transfer sterspeler

Club Brugge maakt ongeziene miljoenenwinst op transfer sterspeler
Woensdag 29 december 2021 - 10:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge hebben ze onderhand wel door hoe je winst moet maken op de transfermarkt, dat hebben ze de afgelopen seizoenen voldoende bewezen. Een kunstje dat ze nu nog eens gaan herhalen. En hoe!

Het Nieuwsblad vlooide immers uit dat nieuwkomer Tajon Buchanan (22) nu al veel meer waard is dan de transfersom die blauw-zwart voor hem betaalde. 6,3 miljoen euro om precies te zijn, maar volgens de gespecialiseerde site transfermarkt.be wordt zijn marktwaarde nu al op 8,5 miljoen euro geschat.

En dat zonder een minuut te spelen in het blauw-zwarte shirt, enkel het gevolg van zijn sterrenstatus in Canada. "De transfer, de gok én het geduld van Club Brugge blijken nu al een schot in de roos", schrijft de krant nog. En zeggen dat de Canadese flankaanvaller begin juli nog slechts 4 miljoen waard was.

De vergelijking met landgenoot Jonathan David is snel gemaakt. Die kwam in 2018 als een vrij onbekende speler toe bij AA Gent, maar vertrok in de zomer van 2020 voor maar liefst 27 miljoen euro naar Lille. Club Brugge hoopt nu al een transfer­bedrag van die orde te vangen voor Buchanan.

Poll: Denk je dat Club evenveel of meer kan vangen voor Buchanan dan AA Gent voor David?

TAGS  I  Club Brugge  I  New England Revolution  I  Canada  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024