Alfred Schreuder kalmeert Club Brugge: "Dat zegt mij momenteel niet veel"

Alfred Schreuder kalmeert Club Brugge:
Zaterdag 15 januari 2022 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge staat tweede in het klassement. Na de winterstop zal het een achterstand van zeven punten moeten goedmaken op Union. Hoewel Club resoluut tegen de play-offs is, zouden ze nu wel eens positief kunnen uitdraaien.

"Die achterstand zegt mij momenteel niet veel”, zei Schreuder bij Het Nieuwsblad. "De achterstand is er, de statistieken staan er ook. Voor ons is het nu vooral belangrijk hoe we die situatie gaan omkeren. Daar moeten we keihard voor werken."

"Er zijn nog een aantal matchen. Eerst moet ons voetbal beter. En als we dan ook minder tegengoals pakken, zullen we die achterstand wel inlopen", aldus Schreuder. Zijn aanpak werkt voorlopig, want in de twee oefenwedstrijden slikte Club geen enkel tegendoelpunt.

Play-offs

Club Brugge is altijd al tegen de play-offs geweest. Ook Schreuder is niet echt een voorstander. "In België kennen we dat al langer, maar ik ben het niet gewoon. Wie na 34 matchen eerste staat, is naar mijn mening kampioen", was hij duidelijk.

"Play-offs zijn eigenlijk niet eerlijk. Maar de regels zijn wat ze zijn. Nu staan wij achter, dus misschien draait het systeem nog uit in ons voordeel", sloot de coach af.

Poll: Ben jij voor- of tegenstander van de play-offs?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022