'Monaco en Clement duidelijk over samenwerking met déze Belgische topclub'

'Monaco en Clement duidelijk over samenwerking met déze Belgische topclub'
Zaterdag 22 januari 2022 - 17:00   I   door Redactie

Monaco lijkt de banden met de Jupiler Pro League steeds feller aan te halen. De Franse topclub is al moederclub van Cercle Brugge en doet ook gretig zaken met Club Brugge.

Wat de vraag deed rijzen of er na de recente overgang van spelers en trainers geen verregaande samenwerking in zat. Maar in Het Nieuwsblad wordt die hypothese ontkracht door ondervoorzitter van AS Monaco en managing director van Cercle Brugge Oleg Petrov.

"Nee, dat is absoluut niet de bedoeling", verklapt de Rus. "We hebben goeie banden met Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe. Ik denk dat het in het leven belangrijk is om goeie buren te zijn. Aangezien onze ambities gelijk­lopend zijn, is het niet onlogisch dat we soms bij dezelfde spelers of coaches uitkomen."

"Maar Club Brugge is nooit in beeld geweest om een deel van onze groep te worden. Brugge is een heel mooie stad, maar één ploeg is voor ons genoeg. Wij willen vooral werk maken van de ontwikkeling van Cercle Brugge."

De hele wereld

"Ons doel is om van Cercle een stabiele eersteklasser te maken, waar we talent van over de hele wereld naartoe kunnen brengen", besluit Petrov. "Zij kunnen ons helpen om jonge spelers te ontwikkelen, wij proberen hen te helpen door onder meer onze kennis te delen."

Poll: Denk je dat Club Brugge baat zou hebben om samen te werken met een buitenlandse topclub?

TAGS  I  AS Monaco  I  Cercle Brugge  I  Club Brugge

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022